Du kan även ge din julgåva via Swish: 9002825.

Om Portionskampen

Portionskampen är Uppsala Stadsmissions årliga julinsamling för hemlösa och socialt utsatta uppsalabor. Insamlingen pågår under hela decembermånad och har målet att göra julen varmare för fler.

Var med och bekämpa fattigdomen du med!

Mer än 34 000 människor i hemlöshet

I Sverige lever det omkring 34 000 hemlösa människor. Det visar Socialstyrelsens senaste hemlöshetsmätning som inte räknar in papperslösa och utsatta EU-medborgare i mätningen.

Bara i Uppsala lever det över 1770 människor i hemlöshet. Det gör Uppsala till kommunen med högst andel hemlösa i hela Sverige.

40 000 hjälpinsatser varje år

Fattigdomsrapporten ”Stadens Fattiga”, gavs ut hösten 2017 och visar att Uppsala Stadsmission gör över 40 000 hjälpinsatser om året. Den största delen av dessa insatser rör matutdelning till de hundratals hemlösa och utsatta uppsalabor som vi möter varje vecka.

Förutom matutdelning erbjuder Stadsmissionen gemenskap, värme, samtalsstöd och hjälp i kontakter med myndigheter och närstående.

Du kan göra skillnad!

Genom att vara med i Portionskampen gör du skillnad för de människor som lever i hemlöshet och akut utsatthet i Uppsala .

Tillsammans kan vi vara med skapa ett Uppsala där alla får vara med. En stad som möter människan och inte problemet. En mer mänsklig stad att bo och leva i.

Presskontakt

getswish_qr

Skänk en portion direkt via Swish

Nu kan du använda dig av vår QR kod för att skänka en portion, eller valfri summa, direkt via Swish. Öppna bara appen, och scanna vår QR kod för att ge din julgåva. Du kan också använda vårt Swish nummer 9002825 för att via appen ge din julgåva. Var med i kampen om ett mänskligare Uppsala!